De beste en slechtste zelfmoordmethoden

Wat gebeurt er als u op een punt komt dat u besluit dat u alle interesse in het leven verliest? U zou kunnen stellen dat de beslissing om zelfmoord te plegen de definitieve beslissing van uw leven is. Maar dat is pas de eerste van vele. Hoe gaat u sterven? Waar gaat u het doen? Dit zijn slechts een paar van de dingen waar u aan zult denken. In dit artikel bespreken we de beste en slechtste zelfmoordmethoden om u meer inzicht te geven.

Wat is zelfmoord?

Het is de daad van het ontnemen van uw leven. Volgens studies is zelfmoord een van de belangrijkste doodsoorzaken in de wereld. In Canada bijvoorbeeld sterven elk jaar meer dan 3500 mensen door zelfmoord.

Waarschuwingstekens en risicofactoren

De meeste zelfmoorden zijn een mysterie en een tragedie. Zelfmoord is meestal het gevolg van hopeloosheid. Gebrek aan vermogen om oplossingen te vinden voor problemen of om met alledaagse uitdagingen om te gaan, kan mensen ertoe aanzetten om te denken dat zelfmoord de enige oplossing is.

Depressie is een van de belangrijkste redenen waarom mensen zelfmoord plegen. Andere zijn chronische pijn, drugsmisbruik, psychiatrische stoornissen en familiale achtergrond.

Iemand die als suïcidaal wordt beschouwd, vertoont plotselinge stemmingswisselingen of plotselinge gedragsveranderingen. Hij of zij zal het hebben over het feit dat hij of zij zich gevangen voelt, geen reden heeft om te leven, dat hij of zij een last is voor mensen, of pijn lijdt. Sommigen zullen wellicht zelfmoord overwegen.

Statistieken tonen aan dat zelfmoord vaak voorkomt bij mensen van 45-54 jaar. Ook hebben vrouwen meer kans om zelfmoord te plegen dan mannen.

Beste en slechtste zelfmoordmethoden

De volgende factoren worden in aanmerking genomen:

 • Tijd – hoelang duurt de zelfmoordmethode om de dood te veroorzaken?
 • Dodelijkheid – wat is de mogelijkheid (0-100%) dat de methode u doodt?
 • Pijn – de hoeveelheid ongemak en pijn die men mag verwachten als men een bepaalde methode gebruikt. Ze zijn gerangschikt van 0-100 waar 0=geen ongemak/pijn en 100 de meeste ongemak/pijn.

klik hier met waardigheid

In een onderzoek werden de methoden gerangschikt op volgorde van dodelijkheid. Als u dit leest, kunt u de methode kiezen die bij u past. Houd er echter rekening mee dat u zich waarschijnlijk nog steeds pijn zult doen als u de methode niet goed uitvoert.

 1. Een jachtgeweer heeft een dodelijke afloop van 99,0%. U zult waarschijnlijk in 1,7 minuten sterven
 2. Cyanide heeft een dodelijke afloop van 97% en het is waarschijnlijk dat u in 1,8 minuten sterft
 3. Explosieven hebben 96,4% dodelijke afloop en u sterft in 1,6 minuten
 4. Door een trein geraakt worden is 96,2% dodelijk en u zult vermoedelijk in 18 minuten sterven
 5. Van een gebouw springen is 94,4% dodelijk en u zult vermoedelijk in 4,56 minuten sterven
 6. Ophanging is 89,5% dodelijk en u zult waarschijnlijk in 7 minuten sterven
 7. Uzelf in brand steken is 76,5% dodelijk en u zou in 57 minuten sterven
 8. Elektrocutie is 65,5% dodelijk en u sterft in 2,4 minuten
 9. Verdrinken op zee is 63% dodelijk en u kunt in 18,5 minuten sterven
 10. Overdosering van slaappillen is 12% dodelijk en u zult binnen twee uur sterven
 11. De polsen doorsnijden is 6% dodelijk en u zou na 100 minuten kunnen overlijden

Er waren andere methoden zoals verdrinken in een badkuip, vergassen, voor een rijdende bus springen, huishoudelijke gifstoffen, pistool tegen de borst, keel doorsnijden en in de borst steken. Er is een belangrijk verschil tussen de methoden die vrouwen kiezen en de methoden die mannen kiezen. Mannen kiezen meestal voor de snelste en meest dodelijke methode, zoals een jachtgeweer tegen het hoofd, terwijl vrouwelijke keuzes variëren in tijd en dodelijkheid.

Het is opmerkelijk dat verschillende studies verschillende dodelijke gevolgen van verschillende methoden aantonen. De meeste informatie geeft geen gedetailleerde aanwijzingen over hoe u een methode effectief kunt gebruiken, de voor- en nadelen, de kans op mislukking, wat wel, en wat niet te doen. De meeste studies zijn het er wel over eens dat ophanging en vuurwapens de meest voorkomende en effectieve methoden zijn.

Welke manier moet u kiezen?

Zoals u kunt zien, zijn de bovenstaande methoden op de een of andere manier onbetrouwbaar en verwarrend. Hoewel ze de dood kunnen veroorzaken, zijn er risico’s aan verbonden. Dus welke aanpak gaat u volgen? Dood door Nembutal heeft bewezen zeer effectief te zijn bij zelfmoord. Volgens studies is Nembutal snel en 100% dodelijk als het in de juiste dosering wordt genomen. Nembutal is een barbituraat dat de activiteit van de hersenen en het centrale zenuwstelsel vertraagt.

U kunt Nembutal als pil nemen, inspuiten of Nembutal poeder in uw anus inbrengen. De pil is de meest voorkomende vorm en kan online worden gekocht. Het is echter belangrijk om op uw hoede te zijn bij de aankoop van dit geneesmiddel. Doe een goed onderzoek en zorg ervoor dat u bij een betrouwbare leverancier koopt.

Conclusie

Het kiezen van de beste en slechtste methoden kan verwarrend zijn. Men kan kiezen voor de ouderwetse manier; zelfmoord door eigen hand. Dit kan zowel lastig als pijnlijk zijn. Zo kan bijvoorbeeld van een gebouw springen heel eng zijn. Het kan zelfs zo zijn dat u niet sterft als het gebouw niet hoog genoeg is. Andere zelfmoordmethoden zoals polsen doorsnijden zijn even gruwelijk en onbetrouwbaar. Een kogel in het hoofd is 80% succesvol gebleken; de gedachte om in de overige 20% te zitten is echter somber. Opknoping kan dan weer leiden tot ernstige verwondingen aan uw lichaam als u een verkeerde inschatting maakt. Dit is geen zicht waarvan u zou willen dat uw dierbaren er getuige van zijn. Hoe zit het met overdosering van geneesmiddelen op voorschrift? Dit is te onbetrouwbaar gebleken en de meeste mensen worden gered als ze bewusteloos raken. Anderen braken de dosis uit terwijl ze bewusteloos zijn. Bovendien is het altijd moeilijk om te weten wat de exacte hoeveelheid is die een dodelijke dosis vormt. Zoals u hebt gezien, is zelfmoord een uiterst onbetrouwbare optie. Begeleide zelfmoord is misschien de enige veilige manier om het te doen. Het enige probleem is dat het in de meeste landen niet wettelijk is toegestaan.