Wat is pentobarbital en hoe het te gebruiken

Pentobarbital is een van de meest voorkomende barbituraten die er zijn. Als u echter niet bekend bent met barbituraten, hoeft u zich geen zorgen te maken. In dit artikel zullen we in detail bespreken wat pentobarbital is en hoe het te gebruiken.

Wat is pentobarbital?

Pentobarbital is de merknaam voor pentobarbital, een kortwerkend barbituraat. Het kan worden gebruikt voor hypnotiserende doeleinden of verdoving en kan ook een coma opwekken. Bovendien wordt pentobarbital aanbevolen als een anti-epilepticum in de behandeling van slaapstoornissen of het onder controle houden van aanvallen.

Hoe werkt pentobarbital?

Het werkt door het wijzigen van sommige niveaus van het centrale zenuwstelsel en het verlagen van de activiteit in het ademhalingssysteem. In gereguleerde doses is pentobarbital een verdoving, terwijl ze in overmatige doses kan worden gebruikt voor het euthanaseren van zowel dieren als mensen.

Het medicijn hecht zich aan de GABA neurotransmitters in je hersenen en veroorzaakt een onderdrukte werking van het CZS.

Pentobarbital wordt toegediend op twee manieren; oraal of niet-oraal. De orale pil is niet beschikbaar in de VS, maar de niet-orale vorm kan worden toegevoegd aan gearomatiseerde siroop en via de mond worden toegediend.

Daarnaast kan u de niet-orale vorm toedienen via een IV of een intramusculaire injectie (u injecteert het medicijn in een spier). Er zijn enkele gevallen waarin u de drug anaal toedient. Misbruikers van de drug nemen het op een van deze manieren.

Omdat het de werking van het centrale zenuwstelsel verlaagt, kan pentobarbital verdoving, slaperigheid en een hypnotische toestand veroorzaken. Hierdoor kan het worden gebruikt als verdoving voor een operatie of als een slaappil voor de behandeling van ernstige slapeloosheid.

Pentobarbital kan gemakkelijk leiden tot afhankelijkheid. Als gevolg hiervan, raden deskundigen het gebruik ervan af bij de behandeling van slapeloosheid of als langdurige behandeling. Als u het echter moet gebruiken voor slapeloosheid, gebruik het dan niet langer dan twee weken.

Mogelijke bijwerkingen van pentobarbital

U moet medische hulp zoeken als u symptomen van een allergische reactie opmerkt: ademhalingsmoeilijkheden, netelroos, zwelling van uw tong, lippen, gezicht of keel. Laat uw arts weten als u het volgende ervaart:

  • Onrust, verwarring of hallucinaties
  • Oppervlakkige of zwakke ademhaling
  • Zwakke polsslag of vertraagde hartslag
  • Het gevoel te gaan flauwvallen
  • Oudere volwassenen kunnen depressief of opgewonden raken
  • Duizeligheid of slaperigheid
  • Verlies van coördinatie of evenwicht
  • Braken, misselijkheid of constipatie
  • Slapeloosheid of nachtmerries
  • Rusteloosheid

Merk op dat dit geen volledige lijst van bijwerkingen is en dat andere vormen kunnen optreden. Bel altijd uw arts voor advies over eventuele bijwerkingen.

Hoe neemt u pentobarbital?

U moet alle instructies op de bijsluiter volgen. Gebruik nooit pentobarbital in hogere of lagere doseringen of voor een langere tijd dan aanbevolen.

Let op: pentobarbital kan verslavend zijn, dus het mag niet worden gedeeld met andere personen, vooral iemand met een voorgeschiedenis van verslaving of drugsmisbruik. U moet pentobarbital bewaren op een veilige locatie.

Als u pentobarbital injecteert, zorg er dan voor dat het wordt gedaan door een professionele verpleegkundige. U kan geleerd worden hoe u uzelf thuis injecteert. Doe dit echter nooit als u niet begrijpt hoe goed te injecteren. Naalden en I.V. buisjes moeten volgens regels worden weggegooid.

Dien pentobarbital tijdens de injectie langzaam toe. Bloeddruk, ademhaling, nierfunctie, zuurstofniveaus en andere cruciale tekenen moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden bij het ontvangen van deze drug in een ziekenhuis.

Gebruik nooit een dosis pentobarbital die verkleurd is of vlokken vertoont.

Een wegwerpnaald of injectiespuit mag slechts één keer worden gebruikt.

Als u pentobarbital voor een lange periode gebruikt, hebt u frequente tests nodig. Meer nog, nooit abrupt stoppen met het nemen van dit geneesmiddel zonder kennisgeving aan uw arts. Hij of zij zal adviseren over de beste manier om te stoppen met het nemen van de drug.

Bewaar pentobarbital bij kamertemperatuur, uit de buurt van hitte en vocht en zorg ervoor dat het nooit bevriest.

Dingen die u moet bespreken met uw arts voordat u pentobarbital neemt

Gebruik nooit pentobarbital als u allergisch bent voor het geneesmiddel of andere barbituraten.

Vermijd ook pentobarbital als u een voorgeschiedenis van porfyrie hebt. Dit is een genetische enzymaandoening die het zenuwstelsel en de huid aantast.

Om ervoor te zorgen dat pentobarbital veilig is, laat uw arts weten of u een nierziekte, een leveraandoening, chronische of tijdelijke pijn ervaart of een voorgeschiedenis van verslaving aan verwante geneesmiddelen hebt.

Het gebruik van pentobarbital tijdens de zwangerschap kan schadelijk zijn voor de baby. Door het gebruik van pentobarbital kan de baby een verslaving van het medicijn ontwikkelen. Het kan ook leiden tot ernstige ontwenningsverschijnselen nadat de baby is geboren. Baby’s die afhankelijk van een medicijn geboren worden, kunnen een tijdje medische behandeling nodig hebben voordat ze weer normaal functioneren. Uw arts moet weten of u van plan bent zwanger te raken of zwanger bent.

Let er ook op dat pentobarbital invloed kan hebben op de effectiviteit van anticonceptiepillen. U kan altijd overschakelen op niet-hormonale methoden zoals condooms om een zwangerschap te voorkomen.

Merk op dat verdovende middelen invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen jonger dan drie jaar of bij ongeboren baby’s waarbij de moeders dit geneesmiddel nemen laat in de zwangerschap. De effecten kunnen ernstiger zijn wanneer u de drug vaak of langer neemt.

Dierproeven hebben aangetoond dat pentobarbital voor verdoving kan leiden tot negatieve effecten op de hersenen. Bovendien kan de drug opgenomen worden in de moedermelk en zo nadelige gevolgen hebben voor een baby die borstvoeding krijgt.

Het is altijd belangrijk om een arts te raadplegen als u het gebruik van pentobarbital niet begrijpt.

Kan u een overdosis pentobarbital nemen?

Het nemen van pentobarbital in hogere doseringen dan aanbevolen kan ernstige bijwerkingen hebben. Net als alle barbituraten, moet u het nemen in de voorgeschreven doses om overdosering te voorkomen. Als u echter vermoedt dat u een overdosis hebt genomen, aarzel dan niet om uw arts te verwittigen.

klik hier met waardigheid

Conclusie

Het is het vermelden waard dat pentobarbital illegaal is in de meeste landen, vooral door het vele misbruik ervan. We hopen u geholpen te hebben om alles te begrijpen wat u moet weten over wat pentobarbital is en hoe het te gebruiken.